Szürreál-est Dalítól Magritte-ig ? Tigrisbukfenc a felhők felett Magyar Nemzeti Galéria
Fotó: mng.hu
2019. szeptember 14., szombat 18:00 - 23:00

Szürreál-est Dalítól Magritte-ig ? Tigrisbukfenc a felhők felett

Realitáson túli valóság. Meghökkentő párhuzamok sora, logikai paradoxonok tömkelege, az emberi tudatalatti legmélyebb szintjének előhívása. Automatizmus, hipnózis, új alkotómódszerek felfedezése. Zavarba ejtő vágyak és látomások. A valóságosabbnál is valóságosabb fényképek és filmek. Üresség és csordultig teltség, szabadság és szabatosság, realitás és képzelet, sejtelmesség és sűrített drámaiság, játékosság és mélyen megbúvó komolyság, a tudattalan és a mindennapi valóság élményei. A felsoroltak mindegyike egyaránt jellemezte a szürrealista mozgalom alkotóművészeinek életműveit, melyek a Magyar Nemzeti Galéria A szürrealista mozgalom Dalítól Magritte-ig – Válság és újjászületés 1929-ben című nagyszabású tárlaton találóan összegződnek, és mélyen bele is ivódnak az ember emlékezetébe. A szeptember 14-ei szombat estét kizárólag a tárlatnak szenteljük: izgalmas előadásokkal, érdekes és szórakoztató programokkal várjuk kedves látogatóinkat egy igazán szürreális estén. Táncelőadás, lounge, divat és szürrealizmus, filmterasz a város legszebb kilátása mellett, gótikus szárnyasoltárok közötti diskurzus a szürrealizmusról és különböző vágyképekről, önismereti játék, vágy-montázs-workshop és természetesen tárlatvezetések sora tölti ki a különleges estét. Tartsanak velünk az év kiállításához kapcsolódó Szürreál-est Dalítól Magritte-ig – Tigrisbukfenc a felhők felett partin!

Várható időjárás:21℃, szórványos felhőzet
Helyszín:Magyar Nemzeti Galéria

Közelgő események:

Vasárnapi kórusmuzsika Magyar Nemzeti Galéria
2020. január 26., vasárnap 11:00

Vasárnapi kórusmuzsika

A Vox Hungarica Nőikar fellépése a magyar kultúra napja tiszteletére.

Michael Malarkey (US/UK) Dürer Kert
2020. január 27., hétfõ 19:00

Michael Malarkey (US/UK)

A Vámpírnaplók és a Project Blue Book sztárja, Michael Malarkey tavalyi nagysikerű koncertje után új dalaival tér vissza a Dürer Kertbe. A sármos színész ugyanis tehetséges énekes-dalszerző is, aki búgó, érzelmes számaival veszi le lábáról rajongóit. Tavalyi Captain Solitaire c. anyaga után pedig most jelentette be, hogy hamarosan vadonatúj dalokkal jelentkezik, melyből január 27-én mi is kaphatunk ízelítőt a Dürer Kertben.

Jegyár: 5000 Ft - 6000 Ft
Equilibrium Renegades Tour 2020 Dürer Kert
2020. január 28., kedd 19:00

Equilibrium Renegades Tour 2020

Renegades címmel érkezik augusztusban a friss Equilibrium lemez a Nuclear Blast kiadó gondozásában. A német epikus pagan/folk metal zenekar hatodik lemeze az első, melyen már az új énekes, Skar és az új billentyűs, Skadi Rosehurst is bemutatkozik. Természetesen a kapcsolódó turné sem marad el, 2020 elején Budapestet is érintő körútra indul a csapat a szintén német dark-rock Lord Of The Lost és a melodic death metalos Nailed To Obscurity társaságában.

Jegyár: 5999 Ft - 7999 Ft
Kortársak zenei kísérettel: Végh Attila A38 Hajó
2020. január 28., kedd 20:00

Kortársak zenei kísérettel: Végh Attila

Futball és Iliász, avagy hogy érezné magát ma Nietzsche, Rilke, a szfinx és a párduc? Versek, esszék, dumák: Végh Attilával Horváth László Imre beszélget, s az ATMO zenekar játszik.

Jegyár: 500 Ft
Andrea del Verrocchio és Domenico Ghirlandaio – firenzei bottegák Lorenzo de’ Medici korában | Pócs Dániel előadása Magyar Nemzeti Galéria
2020. január 29., szerda 17:30

Andrea del Verrocchio és Domenico Ghirlandaio – firenzei bottegák Lorenzo de’ Medici korában | Pócs Dániel előadása

A februárra tervezett toscanai utazás apropójából háromalkalmas programsorozatot szervez a Baráti Kör: kiváló művészettörténészek adnak elő egy-egy Leonardo da Vinci és Michelangelo személyéhez szorosan vagy tágabb kontextusban kapcsolódó témáról.

Darkest Hour: 25th Anniversary Tour Dürer Kert
2020. január 29., szerda 18:00

Darkest Hour: 25th Anniversary Tour

Darkest Hour: januárban budapesti koncerttel és vendégzenekarokkal ünneplik 25 éves fennállásukat. Január 29-én jubileumi turnén zakatol be a Dürer Kertbe a Darkest Hour. Az amerikai metalcore csapat 2020-ban lesz 25 éves, amit egy erős line-uppal megtámogatott turnéval ünnepelnek. A Washington városából érkező zenészeket a nyugati part atmoszférikus, progresszív death metalt játszó csapata, az Undying Light albumot idén kihozó Fallujah kíséri, és láthatunk majd...

Jegyár: 4900 Ft - 6500 Ft