Hegyvidéki Nyár 2024 MOM Kulturális Központ
Fotó: momkult.hu
2024. június 01., szombat 00:00

Hegyvidéki Nyár 2024

Helyszín:MOM Kulturális Központ - MOMkult

Hagyományosan minden nyár elején megrendezésre kerül a Hegyvidéki Önkormányzat díjtalan családi napja. A 2024-es program az alábbiak szerint alakul: 2024. június 1. szombat 10:00–14:00 Gyerekliget (MOMkult, játszótér)
A MOMkult belső kertjében, a játszótér mellett zöld ligetes részen kézműves műhelyek, arcfestés, csillámtetoválás-készítés és hajfonó-mesterek várják a gyerekeket, családokat.
10:00  Bognár Szilvi (MOMkult, szabadtéri színpad)
Bognár Szilvi zenekarával már közel két évtizede ad gyerekeknek versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel tűzdelt szeretetteljes, játékos és zeneileg szuper koncerteket. Az együttes elfogadta a szervezők meghívását, az ő koncertjükkel indul a 2024-es Hegyvidéki Nyár.
12:00 HolddalaNap Zenekar (MOMkult, szabadtéri színpad)
Mese fonalára felfűzött, a magyar folkmuzsika és a világ több sarkából származó zenékkel illusztrált gyerekkoncert énekhangra, autentikus népzenei hangszerekre, kobozra, citerára, hegedűre és nagybőgőre komponálva.
18:00–21:00 Street Swing (MOMkult, Sirály sétány)
Utcai közös tánc, swing, lindy hop és slow charlston-bemutató és díjtalan oktatás a BPM Swing Dance Corner alapító táncosaival. Napnyugta, remek, vérpezsdítő dallamok, egyszerű lépések, kiváló családi szórakozás.   2024. június 2. vasárnap 10:00–18:00 Gyerekliget (MOMkult, játszótér)
A MOMkult játszóterénél kosaras körhinta, a Fabatka Porta népi játszótere, valamint ezen a napon is kézműves műhelyek, arcfestés, csillámtetoválás-készítés és hajfonó-mesterek várják a gyerekeket, családokat. 10:00   Fonti Krisztina alpolgármester köszöntője  Farkasházi Réka és a Tintanyúl (MOMkult, szabadtéri színpad)
Kortárs gyerekverseket zenésít meg a Tintanyúl, koncertjeiket pörgő vidámság, a gyerekeket magával ragadó témák és dallamok, valamint a szülőket is megérintő humor jellemzi.
11:00   Figurina Bábszínház: Grim(M)aszok (MOMkult, játszóliget)
A bábjátékos csapat közel 30 éve legkedveltebb előadása új mesékkel. Három ismert Grimm-mesét dolgoznak fel a Hegyvidéki Nyár közönsége számára a legtöbbünk otthonában is megtalálható használati eszközökkel, egyszerű és humoros tárgyanimációkkal, megmozgatva a gyerekek és a felnőttek kreatív fantáziáját.
12:00   Újbudai Babszem Táncegyüttes (MOMkult, szabadtéri színpad)
A Gubik József által2000-ben gyerekek számára alapított táncegyüttes céljai között nem csak és nem első sorban a színpadi fellépések szerepelnek, hanem a magyar néptáncok minél szebb, pontosabb, hitelesebb tanítása. A hosszú évek során elsajátított alapokra építkezően készülnek azok a koreográfiák, melyekkel végül színpadra lépnek a táncosok. A MOMkult színpadán tartott bemutatót követően az érdeklődők számára az együttes táncházat tart.
15:30   Jambalaja (MOMkult, szabadtéri színpad)
A new orleans-i zenét játszó zenekar, tiszteletben tartva az autentikus jazz hagymományait, modern hangszerelésben mutatja be koncertjeit. Közel húsz éves fennállása óta a Jambalaja a legsikeresebb fesztiválok és nyári szabadtéri rendezvények kedvelt fellépője.
16:30   Kacor király (MOMkult, játszóliget)
Kovács Kati bábművész a jól ismert népmesét hozza el az érdeklődő gyerekeknek. 17:30   Szulák Andrea és zenekara (MOMkult, szabadtéri színpad)
Szulák Andrea évtizedek óta meghatározó arca és hangja a magyar televíziós műsoroknak, rádióknak és koncertszínpadoknak. A MOMkultban a Hegyvidéki Nyár programján közismert magyar slágereket ad elő a rendkívül sokoldalú művésznő zenekarával, a rá igencsak jellemző jókedvvel, humorral, lendülettel.
18:30   Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar (MOMkult, Kupola)
Rézfúvós, big band hangzás kedvelt és világhírű filmek betétdalai, meghatározó dallamai, és zenei motívumai felhasználásával. A nagymúltú együttes Budapesten ritkán lép fel, a MOMkult közönsége azonban már több alkalommal részt vehetett a koncertjén. A Hegyvidéki Nyár során a Kupolaterem hangulatos atmoszférája teremt egészen különleges közeget a zenekar repertoárjából külön erre a koncertre válogatott dalokhoz.
19:30   Divertimento Kamarazenekar (MOMkult, Sirály Sétány nagylépcső)
Napnyugta vonós hangfüzérekkel címmel ad szabadtéri, lépcsőn ülős konceretet a Solti György Zeneiskola művésztanáraiból álló zenekar. Ismert dallamok, néhol meglepő humorral átszőtt átvezetők, könnyed nyáresti kikapcsolódást ígérő klasszikus zene Bolyky Zoltán karmester összefogásában.
20:00   Füst a szemében – Cseh Tamás 80. (MOMkult, színházterem)
Ratkóczi Huba (QJÚB), Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) és Vecsei H. Miklós (QJÚB) Cseh Tamás élettörténetét feldolgozó koncertje Bérczes László beszélgetőkönyve, valamint Bereményi Géza és Csengey Dénes dalszövegei alapján. A Hegyvidéki Nyár keretében bemutatott koncertprogram díjatalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a momkult.jegy.hu oldalon lehet.
 

Közelgő események:

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság Papp László Budapest Sportaréna
2024. május 24., péntek 10:00

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság

A kapunyitások várható időpontjai a következők: 2024.05.22: 8:00 2024.05.23: 7:15 2024.05.24: 7:15 2024.05.25: 9:00 2024.05.26: 9:00 Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az időpontok tájékoztató jellegűek, a szervező fenntartja a változtatás jogát! 2024. május 22. és 26. között a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, mely egyben a párizsi olimpia kvalifikációs versenye is. Az eseményre... További részletek

BPBW 2024 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions Dürer Kert
2024. május 24., péntek 15:00

BPBW 2024 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions

A BPBW Budapest Beer Week 2024 május 20-től május 26-ig tart. Hétfőtől csütörtökig tele lesz a főváros sörös és szakmai eseményekkel, a BPBW 2024 fő kóstolónapjai május 24-én és 25-én lesznek a Dürer Kertben, az ingyenesen látogatható ráadás nap május 26-án, vasárnap kerül megrendezésre ugyanitt. A főzdék képviselői személyesen jönnek csapolni a fesztiválra, a kóstoló sessionök alatt, illetve utánuk punk-rnr-metal koncertekkel és persze további... További részletek

Jegyár: 55000 Ft
Bladerunnaz presents: Friday A38 Hajó
2024. május 24., péntek 17:00

Bladerunnaz presents: Friday

A Friday bulisorozat egész nyáron minden pénteken 17 órától 22 óráig vár mindenkit, aki szereti a dallamos drum & bass-t, régit és újat egyaránt. Tartsatok velünk, hajó az idő! További részletek

Noize MC Akvárium Klub
2024. május 24., péntek 19:00

Noize MC

Noize MC Budapesten lép fel 2024. május 24-én az Akvárium Klubban, a „Hattyúk tava" című tavaszi turnéja keretében. A koncertekre a zenész egy új műsorral készül, amely a zenekar mind a 20 évének ikonikus dalaiból, valamint a „Going out on the town" című nagy sikerű album dalaiból áll, amelyek a hallgatók körében nagy népszerűséget szereztek. Ebben az előadásban minden benne lesz, amit mindenki annyira szeret a Noize MC-ben: egyéni zenei stílus, szarkasztikus... További részletek

BatBoy Akvárium Klub
2024. május 24., péntek 19:00

BatBoy

BatBoy - Ezzel születni kell lemezbemutató BatBoy debütáló albumát is a Lokálban mutatta be tavaly, stílszerű, hogy az új lemezzel is ide tér vissza. Az Ezzel születni kell közvetlen, személyes és kompromisszummentes dalai itt hallhatók először. BatBoyt elkísérik a közreműködői, akik nem mellesleg a barátai is: Bruway, Kens, Kid Diyan és Szösmoke melegítenek, valamint Geddo is tiszteletét teszi.2017 februárjában megújult külsővel és új névvel nyitott meg a... További részletek

Jegyár: 3000 Ft
Szentpéteri Csilla & Band... MOM Kulturális Központ
2024. május 24., péntek 19:00

Szentpéteri Csilla & Band...

A zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangja egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten Szentpéteri Csilla zongoraművész–zeneszerző és a hazai könnyűzenei élet elismert zenészeiből álló zenekara dinamikus, vérpezsdítő, szenvedéllyel teli koncerttel, látványos vizualizációkkal – LED falakon zenére komponált kreatív kisfilmekkel – várják a különleges zenei élményre, páratlan kikapcsolódásra vágyókat.Izgalmas, formabontó... További részletek

Jegyár: 8900 Ft - 16900 Ft
Peet Project + Adam Hawley A38 Hajó
2024. május 24., péntek 20:00

Peet Project + Adam Hawley

A contemporary jazz egyik legnagyobb gitárosával, Adam Hawley-vel fog a Peet Project közösen nem mindennapi estét varázsolni a dallamos jazz, a soul, a funky és a pop kedvelőinek. További részletek

Jegyár: 3990 Ft - 6990 Ft
Zurgó táncház MOM Kulturális Központ
2024. május 24., péntek 20:00

Zurgó táncház

Moldvai csángó népzene, tánctanítás, daltanítás. Szeretettel várjuk régi és új ismerőseinket, barátainkat, a 30 éves Zurgó Együttes moldvai csángó magyar táncházába. További részletek

Jegyár: 500 Ft